Sjefredaktør Irene Halvorsen har satt sin nye redaksjonelle ledergruppe

Publisert: 12. juni, 2017 av Gro F. Andersen

Svein Ove Hansli er ansatt som nyhetsredaktør i Nationen. Hansli har lang erfaring fra NRK som reporter, vaktsjef i Dagsrevyen og redaksjonssjef i NRKs avdeling for politikk og økonomi, der han har ledet høykompetente folk gjennom krevende digitale endringer. Hansli har ledet komplekse prosjekter, som planlegging og gjennomføring av NRKs valgdekning i 2015, i alle kanaler og på alle plattformer. Også det kommende 2017-valget har han avgjørende planleggingsansvar for. Hansli tiltrer stillingen senest 1.september 2017.  
Monika Aaserud er ansatt som ny publiseringsleder i Nationen. Aaserud har lang erfaring fra redaksjoner på Østlandet og i Nord-Norge. Hun har jobbet som flermedial-journalist og som frontsjef i Finnmark. Hun har kompetanse fra TV-produksjon i TVRomerike, radioerfaring fra NRK Østlandssendingen og jobber i dag som nettjournalist i AS Nationen. Hun får operativt ansvar for å iverksette Nationens publiseringsstrategi i tett samarbeid med nyhetsredaktør og reportasjeleder.

Hilde Lysengen Havro
er ansatt som debattleder og kommentator. Hun har de siste åra har vært næringslivsjournalist i Nationen, og også fungert i prosjektstilling som nettopp debattleder og kommentator. Nå får hun jobben fast.


Kato Nykvist og Aleksander Gjermundshaug fortsetter som politisk redaktør og reportasjeleder.