Anne Ekornholmen blir ny politisk redaktør i Nationen
30.04.2020
Anne Ekornholmen går fra Hamar Arbeiderblad til Nationen, og blir politisk redaktør. – Jeg ønsker at avisa skal nå ut til flere.

Denne artikkelen er skrevet av Jon-Fredrik Bækgaard Klausen og ble først publisert på nationen.no.

Anne Ekornholmen går fra Hamar Arbeiderblad, hvor hun har jobbet som utviklingsredaktør. Hun har også tidligere vært debattredaktør i avisa.

Hun tar over stillingen i Nationen etter Kato Nykvist som tidligere i år gikk til Adresseavisa.

Ekornholmen er utdannet innen medievitenskap fra Universitetet i Bergen. Hun har tidligere hatt lederstillinger i Romerikes Blad og Telemarksavisa, før hun gikk til Hamar Arbeiderblad.

– Jeg gleder meg veldig til å starte i Nationen og å jobbe med et stort område jeg er opptatt av og er engasjert i. Jeg er opptatt av distriktene generelt. Jeg har vokst opp på bygda og bor der. I tillegg er jeg odelsjente og har det litt under huden, sier Ekornholmen.

– Har bred innsikt

Nationens sjefredaktør Irene Halvorsen sier hun er glad for å få Ekornholm med på laget.

– Av flere svært gode kandidater som var inne i denne prosessen, skiller Anne Ekornholmen seg positivt ut. Hun har bred innsikt i livet og næringslivet i norske distrikter og innsikt i Nationen, avisas betydning og muligheter. Hun har en god penn og kan ytterligere drive fram Nationens meningsjournalistikk. Dessuten er hun en veldig likandes dame! Som vi gleder oss til å ha med på laget.

Halvorsen sier Ekornholmen har betydelig digital kompetanse, lang erfaring som medieleder og er i tillegg sterk på meningsfeltet.

– Det er et kinderegg, det, for Nationen.

Har fulgt landbrukspolitikken tett fra Hamar
Ekornholmen har fulgt landbrukspolitikken tett i de ni årene hun har jobbet i landbrukskommunen Hamar.

Hun sier det blir vemodig å gi seg i Hamar Arbeiderblad.

– Jeg har hatt noen gode år i Hamar Arbeiderblad. Men noen ganger må man hoppe ut i nye, spennende stillinger.

– Hva blir målet ditt i Nationen?

– Det blir rett og slett å prøve å bruke den gode fagkunnskapen i redaksjonen til å markere Nationen mer i den offentlige debatten. Jeg er sikkert på at det er mange flere som er opptatt av temaene Nationen skriver om, enn de som leser avisa i dag. Jeg ønsker at avisa skal nå ut til flere.

Ekornholmen går inn i sin nye stilling i august.

Fra Nationen til NRK
Samtidig som Nationen har ansatt ny politisk redaktør, kommer nyheten om at utviklingsredaktør Monika Aaserud gir seg i avisa. Hun tar over stillingen som forsideredaktør i nrk.no.

– Nationen har gitt meg så mye. Jeg har fått ta del i avisens digitale satsing og utvikling, jobbet i en redaksjon som lager suveren journalistikk, og ikke minst har jeg fått bli kjent veldig fine folk. Jeg tar med meg en hel haug med gode minner, sier hun.

Utviklingsredaktør Monika Aaserud slutter i Nationen og går til NRK. Foto: Privat

Aaserud tar over etter Ida Anna Haugen som tar over stillingen som plansjef i NRK.

– Monika Aaserud kom til Nationen i 2016. Hun er en virvelvind med stor arbeidskapasitet, fagkunnskap og digital kompetanse. Med Aaserud på laget har Nationen tatt digitale kvantesprang. Vi har endret kultur, organisasjon, arbeidsprosesser og arbeidsoppgaver og hele redaksjonen er involvert i endringene. Det betyr ikke at vi ikke kommer til å savne Aaserud - men det betyr at vi er mindre sårbare, sier Irene Halvorsen.

Digital vekst

Hun viser til at Nationen har vokst kraftig i både opplag og digitale brukere, og at Nationen nå har det høyeste opplaget siden 2009.

– Vi tok noen digitale sprang fra 2018 til 2019, og denne veksten fortsetter. I første kvartal 2020 har vi gjennomsnittlig 660.000 sidevisninger per uke, som er en vekst på 63 prosent mot 2019 og vi opplever en nær dobling av unike brukere av nationen.no fra 2019 til 2020, sier hun, og fortsetter.

– Vi står overfor store utfordringer i og etter koronakrisen, men Norge har komparative fortrinn som kan utnyttes når vi skal "restarte" livet og næringslivet i hele landet. Spredt bosetting og sterke lokale miljøer gir mange gode muligheter for folk og næringsliv. Nationen jobber for å styrke journalistikken og har stor tro på en ytterligere vekst i lesere og abonnenter.