Endringer i distribusjon
24.02.2024
Fra 2. april avvikler Amedia Distribusjon sin distribusjon på ukedager i flere områder.

Dette innebærer at Nationen vil bli levert med Posten. Berørte abonnenter vil oppleve to endringer som følge av dette:

  1. Avisen vil bli levert senere på dagen, senest innen kl. 17.00.

  2. Annenhver uke vil mandagsutgaven leveres påfølgende tirsdag og onsdagsutgaven påfølgende torsdag. De øvrige utgavene vil bli levert på utgivelsesdagen.

Annenhver uke vil avisene mandag og onsdag leveres sammen med annen post. Hvilken uke avisen blir levert på utgivelsesdagen eller påfølgende dag på ulike postnummer finnes det en oversikt over her.

Alle med abonnent på Nationen har tilgang til alt vårt innhold på nationen.no.

På nettsiden finnes også eAvisen, en digital utgave av papiravisen. Den kan leses fra kl. 21 dagen før utgivelse. eAvisen kan leses som app på mobil og lesebrett eller direkte i nettleseren på desktop.

Årsaken til at det blir redusert distribusjon av avisen er at det har vært en stor endring i medievaner, med at færre leser papiravisen og flere leser avisen digitalt. På starten av 2000-tallet ble det hver dag distribuert ca 3 millioner aviser.

Siden da har stadig flere valgt å kjøpe et digitalt avisabonnement, og i første halvår 2023 var andelen av digitale abonnement på 60 %. Samtidig er antall papiraviser redusert til ca 1 million, hvor en rekke aviser i tillegg kommer ut færre dager per uke.

Vi i Nationen skal fortelle historier om hvor vi lever, hvordan vi lever og hva vi lever av. Vi skriver for alle som er opptatt av levende lokalsamfunn og norsk mat. Det skal vi fortsette med både digitalt og på papir.

Vi liker å snakke med våre abonnenter. Ta gjerne kontakt med oss på telefon 32 27 70 92 eller abonnement@nationen.no dersom du har spørsmål eller du trenger hjelp til å komme i gang med å lese oss digitalt.