Excellence-pris for "Nationen til heile nasjonen"
09.05.2019
Under Nordiske mediedager ble Nationen tildelt Excellence-pris for "Nationen til heile nasjonen"

Årets mediepriser 2018 ble delt ut onsdag kveld på Ole Bulls scene i Bergen, under Nordiske mediedager i regi av Mediebedriftenes Landsforening (MBL).

2018 var et imponerende år for norsk journalistikk og medieinnhold. Aldri har konkurransen vært tøffere. Å være nominert til årets mediepriser for 2018 er rett og slett en stor bragd, sier juryleder, Trine Ohrberg-Rolfsrud.

Over 550 bidrag er juryert.

Nationen tildelt Excellence-pris for "Nationen til heile nasjonen". Med satsningen i jubileumsåret arrangerte Nationen 19 debatter fra Alta i nord til Kristiansund i sør.

I juryens begrunnelse står det: "Her snakker Nationen til menigheten sin. Snakk om å ta leserne på alvor og flytte debatten ut der hvor folket er. Nisjeavisen viser at de har stålkontroll på sitt marked, og jubilerer med en imponerende bredde i temaer og arenaer."

– Vi samlet flest folk på de minste plassene. I Vang i Valdres møtte mer enn 100 personer opp for å høre på foredrag og debatt med utgangspunkt i artikkelserien Kven skal eige jorda. 100 personer i en kommune med 1600 innbyggere tilsvarer 6,2 prosent av innbyggerne. Det blir som at 35.000 personer skulle ha møtt opp i Oslo, sa sjefredaktør Irene Halvorsen i forbindelse med nominasjonen.

Du kan lese mer om vinnerne av de ulike kategoriene på hjemmesidene til MBL.