Ingjerd Sørlie Yri (43) konstitueres som nyhetsredaktør i Nationen
03.10.2023
Ingjerd er en av avisas mest erfarne medarbeidere. Hun har jobbet som journalist, vaktsjef og reportasjeleder, og med flere kompliserte saksfelt.

– Dette blir en ny og utfordrende rolle for meg i Nationen. Vi er i godt driv og jeg gleder meg til å jobbe videre med de flinke folka i redaksjonen som konstituert nyhetsredaktør, sier Ingjerd Sørlie Yri.

I årene 2020-2022 ledet Ingjerd NatLab, Nationens laboratorium for nyskapende digital journalistikk. Etter NatLab har Ingjerd jobbet som reportasjeleder.

Sjefredaktør Irene Halvorsen er glad for at Ingjerd Sørlie Yri tar på seg en ny, stor oppgave.

– Ingjerd er en moderne medieleder med sterk gjennomføringskraft. Hun kjenner Nationen og samfunnsoppdraget vårt godt og har dokumentert evne til å lede gjennom endring. Hun setter retning, skaper forståelse, får med seg folk og strekker seg langt, sier Halvorsen.

Ingjerd Sørlie Yri trer inn i den nye rollen når dagens nyhetsredaktør Svein Ove Hansli slutter for å bli distriktsredaktør i NRK Stor-Oslo.

– Med Svein Ove som nyhetsredaktør har Nationen blitt en viktigere nyhetsavis og han har lagt ned et stort arbeid for å ta Nationen inn i en mer digital mediehverdag. Under Svein Oves nyhetsledelse har den digitale andelen av abonnenter i avisa økt fra 8 til 48 %. NRK har kapret en dyktig leder, sier Halvorsen.

– Samtidig som jeg får en spennende rolle, er jeg lei meg for å miste en god kollega. Jeg ønsker Svein Ove masse lykke til i NRK, avslutter Sørlie Yri.