Nationen har ansatt tre nye, to faste og en vikar
12.02.2020
Nationen har de siste to årene hatt en formidabel vekst i både abonnenter og lesere. Opplaget har hatt en vekst på 10,4 % fra 13.673 i første halvår 2018 mot 15.090 i første halvår 2019.

Avisen opplever en kraftig vekst i engasjement på sosiale medier og antallet sidevisninger på nationen.no økte med hele 52 % fra 2018 til 2019.

Nå styrker vi laget for å fortsette den gode jobben.

Henrik Østensen Heldahl (27) er ansatt som politisk journalist. Østensen Heldahl har en master i statsvitenskap og kommer fra jobben som multimediajournalist i NRK Nordland. Han har også i flere år jobbet som journalist og kommentator i AmerikanskPolitikk.no og vært programleder for podkasten Ampolcast.

– Vi er glade for å få Henrik Østensen Heldahl inn som politisk journalist i Nationen, sier nyhetsredaktør Svein Ove Hansli.

– Østensen Heldahl er en kunnskapsrik journalist som har bred kunnskap og innblikk i både norsk og internasjonal politikk. Med han på laget skal Nationen styrke sin posisjon innenfor politisk journalistikk. Hans bakgrunn og blikk fra et distriktsperspektiv og evnen til å se politikk også utover landets grenser, vil gjøre journalistikken vår relevant og ikke minst svare på vår visjon om å gjøre landbruk, matproduksjon og bosetting i hele landet viktig for alle, sier Hansli.

Østensen Heldahl overtar stillingen etter Sivert Rossing som er ansatt som nyhetsredaktør i Trønder-Avisa.

I tillegg ansetter Nationen en redaksjonell utvikler. Bendik Mørk Jørgensen (32) har hatt denne rollen i en prosjektperiode og går nå over i fast stilling.

– Mørk Jørgensen har løftet det digitale produktet vårt gjennom den perioden han har vært hos oss, og vi ser at dette blir en mer og mer sentral rolle i et moderne nyhetshus, sier nyhetsredaktør Hansli.

Bendik Mørk Jørgensen

Hans viktigste oppgave fremover blir å utvikle og teste nye presentasjonsformer for Nationens journalistikk.

– Vi er opptatt av tverrfaglig samarbeid, der utvikler og journalister jobber tett sammen for å lage moderne historiefortellinger, og hele tiden fornye oss. Nationen er en liten redaksjon, men konkurrerer med de store mediehusene om å nå lesere over hele landet. Da må vi følge tett på den digitale utviklingen som skjer i mediebransjen og være raske til å ta i bruk nye fortellermetoder, sier Hansli.

Sigurd Lein Hernes (24) er ny vikar. Han kommer fra et vikariat i Adresseavisen og har også vært innom Trønderavisa. Lein Hernes er bachelor i journalistikk fra høgskulen i Volda.