Nationen henter journalister fra Nrk og Journalisten
30.11.2020
Tone Magni Finstad Vestheim (33) og Guro Flaarønning (29) er ansatt som journalister i Nationen.

Vi har fått to erfarne og dyktige medarbeiderer med på laget, sier nyhetsredakør Svein Ove Hansli. Vi går inn i et valgår der Nationen skal sette dagsorden med viktig journalistikk fra hele Norge.

Foto: Tom Vestreng

Tone Magni Finstad Vestheim (33) begynner som journalist i Nationen

Finstad Vestheim kommer fra et vikariat i NRK der hun har jobbet som journalist i Debatten og Ytring de siste to årene. Hun har i tillegg erfaring fra Dagsnytt 18, Dagsavisen og Glåmdalen, og vært frilanser for Dagens Næringsliv. I 2019 gav hun ut boken «Emmanuel Macron. Kampen om Frankrike», der hun blant annet fulgte de gule vestenes opprør i Frankrike. Finstad Vestheim er utdannet journalist fra Høgskolen i Oslo og har i tillegg mastergrad i menneskerettigheter fra prestisjetunge Sciences Po, Paris School of International Affairs i Frankrike. Hun er oppvokst i skog- og grensekommunen Eidskog i Sør-Hedmark.

Jeg ser fram til å følge opprøret fra Distrikts-Norge fram mot stortingsvalget neste år, i tillegg til Senterpartiets solide framgang, som journalist i Nationen, sier Finstad Vestheim.

Foto: Kristine Lindebø

Guro Flaarønning (29) begynner som journalist i Nationen

Flaarønning går fra fast jobb i Journalisten der hun i det siste vært sentral i flere større graveprosjekter. Flaarønning har journalistutdannelse fra Oslo Met, og har hatt kortere vikariater i blant annet NRK, Klassekampen og Adresseavisen før hun begynte i Journalisten

Det blir utrolig artig å bli en del av redaksjonen i Nationen, sier Guro Flaarønnig. Jeg ser fram til å jobbe med de saksområdene som Nationen er så gode på i dag, og gleder meg spesielt til å dekke spenningene som vil bygge seg opp mot stortingsvalget neste år.

Finstad Vestheim og Flaarønning har begge solid journalistisk erfaring med stor interesse og engasjement for vår nisje, sier nyhetsredaktør Hansli.

Finstad Vestheim starter i Nationen like over nyttår og Flaarønning 1.mars.