Nationen med høyeste opplag på 20 år - ansetter flere nye
27.10.2021
I første halvår har opplaget til Nationen økt med hele 10,6 prosent. Bare seks aviser i Norge vokser mer. Nå skal det satses videre og redaksjonen henter inn fire nye medarbeidere.

- Vi har god fart når det gjelder både opplag og lesertall. Våre journalister har virkelig stått på gjennom koronaen fra sine hjemmekontor. Opplagsveksten Nationen opplever er en real lagseier. Nå styrker vi laget med nye dyktige medarbeidere slik at vi kan fortsette å vokse og bli enda bedre, sier nyhetsredaktør Svein Ove Hansli.

Det var mange søkere til stillingene og redaksjonen er veldig godt fornøyd med at det er attraktivt å jobbe i Nationen.

- Med den søkerbunken vi hadde kunne vi ansatt langt flere enn de vi nå har tatt inn. Så det sier seg selv at vi er veldig godt fornøyd med de som vi nå har fått med på laget, sier nyhetsredaktør Hansli.

Nyhetsredaktøren sier de som nå er ansatt vil styrke redaksjonen sin politiske dekning og kompetanse på digital historiefortelling, i tillegg til at de alle sammen er dyktige journalister med forståelse og interesse for Nationen sin nisje.

På listen er det fire helt nye navn i Nationen og en vikar som går over i fast stilling.

Camilla Heiervang (foto:Torbjørn Katborg Grønning)

Heiervang kommer fra vikariat som politisk journalist i NRK. Hun har tidligere også jobbet i Aftenposten og Vårt Land. Heiervang har en bred bakgrunn og er utdannet psykolog. De siste årene har hun jobbet som journalist og får nå fast jobb som politisk journalist i Nationen.

- Vi gleder oss til å styrke vår dekning på politikk ved å få på plass Heiervang. Hun har god nyhetsteft og interesse for politikk. Nationen har de siste årene vist at vi kan være veldig gode på politisk journalistikk selv om vi er små. Med Heiervang på laget kan vi love at vi skal levere solid også i tiden fremover, sier nyhetsredaktør Hansli.

Camilla Mellemstrand (foto: Siri Juell Rasmussen)

Mellemstrand kommer fra stilling som redaktør i Felleskjøpet Agri, men har lang fartstid fra Tun Media som Nationen er en del av. Hun har tidligere vært innom Nationen og Bondebladet. Hun var lenge utgavesjef og journalist i Norsk Landbruk før hun gikk til Felleskjøpet Agri.

- Mellemstrand kjenner vi godt fra før. Hun har en unik kunnskap om norsk landbruk i tillegg til å være en svært dyktig journalist. Hennes penn vil gi oss journalistikk og faglig tyngde som vi tror våre lesere vil sette stor pris på, sier nyhetsredaktør Hansli.

Fredrik Borchrevink Lange (foto: privat)

Borchrevink Lange har jobbet som lesejeger i Nationen i godt over ett år, og kan vise til svært gode resultater. Nyhetsredaktøren fremhever hans viktige jobb med å skaffe nye lesere.

- Det er gledelig at vi nå kan tilby en av våre dyktige vikarer fast stilling hos oss. Han har vært en sentral bidragsyter i den digitale veksten Nationen har hatt det siste året.

Andrea Ånestad (foto:privat)

Ånestad har med seg en fersk master i undersøkende journalistikk fra Universitetet i Bergen. Hun har tidligere jobber i Dagsavisen, Moss avis og nå senest i NRK. I sommer var hun tilknyttet økonomi- og politikkredaksjonen i NRK. Nå blir hun vikar i Nationen ut august 2022.

- Ånestad har en bred og god forståelse for politikk og næringsliv. Hennes solide kunnskap i tillegg til utdanning i undersøkende journalistikk, vil være et viktig bidrag til å gjøre Nationen enda bedre og relevant i tiden framover, sier nyhetsredaktør Hansli.

Øyvind Aukrust (foto: - Bjørnar Bekkevard)

Aukrust har en bachelor i fotojournalistikk ved Høgskolen i Oslo og Akershus, i tillegg til at han har studert sosiologi og idéhistorie ved Universitetet i Oslo. De siste årene har han hatt vikariater i flere redaksjoner som Kommunal Rapport, Vesterålen Online, Dagsavisen og Dagsavisen Fremtiden. Han går nå inn i et vikariat i Nationen ut august 2022. Allerede før han starter får han ros av nyhetsredaktør Hansli:

- Aukrust er en drivende dyktig journalist med et levende språk som i tillegg tar veldig gode bilder.Vi gleder oss til å få han med på laget og er sikre på at han vil levere kvalitetsjournalistikk som våre lesere vil sette pris på.

Vikarene starter opp nå i løpet av de neste to ukene. Mellemstrand og Heiervang er på plass på nyåret, mens Borchrevink Lange er over i fast jobb umiddelbart.

- Vi har mye feiring til gode etter mange måneder på hjemmekontor. Nå kan vi feire at det går veldig bra for Nationen og at vi får med oss mange dyktige kollegaer, sier nyhetsredaktøren og lover at det vil bli litt ekstra mye kake på jobben fremover!